Bir Gün Tek Başına, Güven, Mavi Karanlık, Yeşilçam Dedikleri Türkiye gibi ölümsüz romanların yazarı Vedat Türkali’nin vefatının derin üzüntüsü içindeyiz. Ancak, büyük edebiyatçının roman kahramanlarının, Günsel ile Kenan’ın aşkının, Turgut’un partisine duyduğu inanç ve güvenin hiçbir zaman ölmeyeceğini ve kuşaktan kuşağa bir karanfil gibi aktarılarak okunacağını biliyoruz.

Edebiyatımızın çınarı Vedat Türkali ile 28 Aralık 2014’te Türk Tabipleri Birliği Edebiyat Matinesinin  İstanbul Tabip Odası’nda düzenlediği etkinlikte edebiyat ve siyaset üzerine söyleşme onurunu yaşamıştık. Yaşamını barışa adayan büyük usta, söyleşimizde “Süreç değil, artık çözümün kendisini istiyoruz. Bırakın yüz çiçek açsın!” diyerek, bugünlere ve yarınlara mesajını iletmişti.

Türkali’nin ölümsüzlüğe uğurlanışı da yaşamını adadığı barışın gününde, 1 Eylül’de gerçekleşecek. Bizler, hekimler, okurları olarak onu son yolculuğuna uğurlamak için cenaze töreninde olacağız.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi