Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 07.01.2016 tarihinde saat 22.00’den itibaren yayımlanan “En Sıradışı” adlı programda, “bazı meslek gruplarının ve kuruluşlarının terör örgütünün destekçisi olduğu şeklinde sarf edilen ifadelerin eleştiri sınırını aştığı, küçültücü ve onur zedeleyici olduğu” görüşüne vardı. Türk Tabipleri Birliği’nin başvurusu üzerine söz konusu programı incelemeye alan RTÜK, programın yayımlandığı Ülke TV’ye para cezası verdi.

Şikayete konu programda, “bu Türk Tabipleri Birliği’ni, İstanbul Tabip Odasını konuşalım… Ambulanslar çağrılıyor, ambulanslara ateş açılıyor, sağlık personelleri öldürülüyor, doktorlar öldürülüyor, doktorlara ateş ediliyor… niye çıkıp da Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Tabip Odası bunlar ne demiyor? Tabipler Birliği pankartlarıyla, tabip odası pankartıyla PKK savunuluyor bölgede. Sağlık Bakanlığı nerede, savcılar nerede?” sözleriyle başlayan bir dizi gerçek dışı ithamda bulunulmuş, doktorların “hastane kurdukları”, “kırmızı reçeteli ilaçları sisteme sokmadan aldıkları” “PKK’ya destek oldukları” iddia edilerek, “Türk Tabipleri Birliği cami işgal eden sahte doktorların avukatı” ifadesi kullanılmıştı.

TTB’nin başvurusunu değerlendiren RTÜK, “yayın hizmeti insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” ilkesinin tekraren ihlali nedeniyle, Ülke TV’ye 14 bin 359 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

TTB’nin başvurusu için tıklayınız.

RTÜK’ün kararı için tıklayınız.