Dünya Tabipleri Birliği’nin (DTB), 2019 yılı Genel Kurul toplantısını İstanbul’da gerçekleştirme kararının güvenlikle ilgili kaygılar nedeniyle ertelendiği bildirildi.

DTB’den 16 Ekim 2017 tarihinde yapılan basın açıklamasında, 2019 Genel Kurul toplantısının İstanbul’da yapılma kararının güvenlikle ilgili kaygılar nedeniyle ertelendiği belirtilirken, DTB’nin bu karara karşın Türk Tabipleri Birliği’ne olan güçlü desteği bir kez daha teyit edildi.

Açıklamada, DTB Başkanı Dr. Yoshitake Yokokura konuya ilişkin sözlerine de yer verildi. Toplantıya katılacak delegelerin güvenliğinin sağlanması konusunda ciddi kaygıları bulunduğu belirten Yokokura, üzülerek toplantıyı erteleme kararı aldıklarını belirtirken, “Türkiye Hükümetinin ülkedeki sağlık hizmetlerine karşı tutumları, hekimlerin ve akademisyenlerin Temmuz 2015’ten bu yana hapse atılmaları ve mağdur edilmeleri bizim hoşgörüyle bakabileceğimiz durumlar değildir” değerlendirmesini yaptı.

Hekimlerin güvenliğini ve sağlık hizmetleri sunumunu tehdit eden her tür uygulamayı kınamaya devam edeceklerini belirten Yokokura, “Türk Tabipleri Birliği’nin ülkede demokrasiyi, temel hakları ve tıp etiğini savunmada gerçekleştirdiği kazanımları tümüyle destekliyor, gelecekte Genel Kurul toplantımızı Türkiye’de gerçekleştirmeyi umuyoruz” dedi.

Basın açıklamasının tam metni aşağıdadır:

DÜNYA TABİPLERİ BİRLİĞİ

Basın Açıklaması

16 Ekim 2017

DÜNYA TABİPLERİ BİRLİĞİ İSTANBUL’DA YAPILMASI PLANLANAN TOPLANTISINI ERTELEDİ

Dünya Tabipleri Birliği (DTB), 2019 yılı Genel Kurul toplantısını İstanbul’da gerçekleştirme kararını güvenlikle ilgili kaygılar nedeniyle erteledi. DTB bu erteleme kararına karşın Türk Tabipleri Birliği’ne olan güçlü desteğini bir kez daha teyit etti.

DTB delegeleri Chicago’da yapılan yıllık toplantıda, planlanan Genel Kurul toplantısını kentteki güvenlikle ilgili tehditler nedeniyle ileri bir tarihe kadar ertelemeyi kararlaştırdı.

DTB Başkanı Dr. Yoshitake Yokokura konuya ilişkin şunları söyledi: “Toplantıya katılacak delegelerin güvenliğinin sağlanması konusunda ciddi kaygılarımız vardı. Bu durumda üzülerek toplantımızı erteleme kararı almak zorunda kaldık.”

“Türkiye Hükümetinin ülkedeki sağlık hizmetlerine karşı tutumları, hekimlerin ve akademisyenlerin Temmuz 2015’ten bu yana hapse atılmaları ve mağdur edilmeleri bizim hoşgörüyle bakabileceğimiz durumlar değildir.”

“Hekimlerin güvenliğini ve sağlık hizmetleri sunumunu tehdit eden her tür uygulamayı kınamaya devam edeceğiz.”

“Türk Tabipleri Birliği’nin ülkede demokrasiyi, temel hakları ve tıp etiğini savunmada gerçekleştirdiği kazanımları tümüyle destekliyor, gelecekte Genel Kurul toplantımızı Türkiye’de gerçekleştirmeyi umuyoruz.”