ÇALIŞMA YÖNERGESİ

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİM KOLU ÇALIŞMA YÖNERGESİ

Amaç

Madde 1-Bu yönergenin amacı, TTB Asistan ve Genç Uzman Hekim Kolu’nun çalışmalarının esaslarını sağlayacak işleyiş ilke ve yöntemlerini belirlemektir.

Kapsam

Madde 2-Bu yönerge, Türk Tabipleri Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekim Kolu üyelerini kapsar.

Dayanak

Madde 3-Bu Yönerge, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Yasasının 59. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Komisyon ve Kol üyeliği

Madde 4- asistan hekim ya da mezuniyeti sonrası 10 yıldan az süre geçmiş uzman hekimlerden tabip odası üyesi olanlar odalarda kurulan Türk Tabipleri Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekim Komisyonu’nun üyesi olabilirler.

Tabip odalarının ilgili komisyonunda çalışanlar ile Komisyon üyesi olma hakkı olan tüm hekimler Türk Tabipleri Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekim Kolu’nun kolunun doğal üyesidir.

Kol Toplantıları

Madde 5 – Kol yılda en az iki kez genel toplantı yapar. Bu toplantılar katılımın en fazla olabileceği tarih ve yer tercih edilerek, tüm odalara ve kol üyesi tüm hekimlere önceden duyurularak yapılır.

Kol Yürütme Kurulu

Madde 6- Kol Yürütme Kurulu, üye sayısının 10’u geçtiği durumlarda kol üyeleri arasından seçilir. Yürütme Kurulu, bir Başkan, bir Sekreter ve üç ile dokuz üyeden oluşur. Üye sayısı, Yürütme Kurulu seçimi öncesinde Kol tarafından belirlenir.

Kol Yürütme Kurulu en az üç ayda bir toplanır. Kol yürütme kurulu toplantıları katılmak isteyen tüm kol üyelerine açık şekilde ve toplantı yeri ve saati önceden duyurularak yapılır.

Kol Yürütme Kurulu, oda komisyonlarının kurulması için çaba harcar ve girişimlerde bulunurlar.

Kol Başkanının Temsil Görevleri

Madde 7-Kol Başkanı ya da görevlendirilen bir üye, Merkez Konseyi tarafından gerek görüldüğünde, Konsey toplantılarına katılarak Kol çalışmalarına ilişkin bilgi verir.

Kol başkanı Türk Tabipleri Birliği Genel Yönetim Kurulu ve Temsilciler Meclisi’nin doğal üyesidir.

Kol’un Çalışma Alanları

Madde 8 – Kolun temel çalışma alanları şunlardır: Asistan ve genç uzman hekimlerin çalışma saatleri ve koşulları, eğitim koşulları ve eğitimin niteliği, özlük hakları ve ücretler, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, mobbing uygulamaları, çalışan sağlığı, mecburi hizmet ve sonrası çalışma ve buna bağlı sorunlar. Kol yürütme kurulu kararıyla yeni çalışma alanları belirlenip bu konularda üretim yapılabilir.

Çalışmaların Raporlanması

Madde 9- Yürütme Kurulu ya da görevlendirilen üyeler Türk Tabipleri Birliği Merkez Yürütme Kurulu’na kol çalışmalarına ilişkin bilgi ve üç ayda bir Merkez Konseyi’ne rapor verir. Üç aylık raporlar diğer kollara da iletilir. Ayrıca, her Büyük Kongre'den önce hazırlanan Kol Çalışma Raporu, Merkez Konseyi

Çalışma Raporu'na eklenmek üzere Merkez Konsey'e sunulur.

Yürürlük

Madde 10- Bu Yönerge, Merkez Konseyi tarafından kabul edildiğinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 11-Bu Yönerge, Merkez Konseyi ve Kol Yürütme Kurulu tarafından yürütülür.

 

PDF olarak indirmek için tıklayınız.