Dr. Rıdvan Yılmaz’ı Özlem ve Dostlukla Anıyoruz

Zamansız kayıplar, hep derinden etkilemiştir sevenleri, dostları.

Dr. Rıdvan Yılmaz’ı zamansız kaybedişimizin üzerinden bir yıl geçti. Daha dün gibi. Her toplantımızda her etkinliğimizde, Rıdvan’a da haber vermeyi unutmayın diyoruz.

Dr. Rıdvan Yılmaz meslek yaşamı boyunca her zaman mesleğine gereken özeni gösterdi ve sağlık hizmeti sunduğu insanları hep sevdi. Kimseyi horlamadı. Hep içten ve yapıcı bir davranış sergiledi.

Sağlık Ocağı döneminde ve Aile Hekimliği Uygulamasına geçildikten sonra da hekimliğini toplum yararına bir meslek olarak kullandı. Pratisyen hekimliğin “bağımsız bir tıp disiplini” olması için uğraştı. Sağlıkta önceliğin sık görülen, çok sakat bırakan, çok öldüren sağlık sorunlarına verilmesi için çaba harcadı.

Dr. Rıdvan Yılmaz “çağdaş insan örgütlü insandır” ilkesini yaşamında benimseyen bir özelliğe sahipti. Bu nedenle Pratisyen Hekimlik Derneği, İstanbul Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği kapsamında yürüttüğü çalışmalarını, düşünce ve davranış birlikteliği içindeki arkadaşlarıyla beraber yürüttü.

Sevgili Rıdvan; mesleğine, meslek ortamına, toplum sağlığına ilişkin değerlerinin hep takipçisi olacağız. IMF ve Dünya Bankası’nın “Sağlıkta Dönüşüm” adıyla önerdiği sağlık hizmetlerinde hekimi tüccar, hastayı müşteri gören uygulamalardan ülkemizin kurtulması için çaba harcamayı sürdüreceğiz.

Şairin dediği gibi “güzel günler göreceğiz çocuklar güneşli günler!”

İyi ki vardın ve iyi ki senin gibi değerlere sahiptik.

Özlemle ve dostlukla…

Türk Tabipleri Birliği Pratisyen Hekimlik Kolu