İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çalıştayı Hazırlıkları Başladı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği’nin (TDB) temsilcileri 21 Temmuz 2022 tarihinde TTB’de bir araya geldi.

TTB adına Genel Sekreter Prof. Dr. Vedat Bulut ve İSİH Kol Başkanı Dr. Metehan Akbulut’un katıldığı toplantıda 30 Haziran 2022 tarihinde yapılan etkinlikler değerlendirilerek önümüzdeki süreçte yürütülecek olan çalışmalar hakkında tartışma yürütüldü.

6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Yasası’nın onuncu yılının değerlendirilmesini de kapsayan Kasım 2022’de işçi sağlığı ve iş güvenliği temalı bir çalıştay düzenlenmesine karar verildi. Toplantıda hazırlıklar için görev bölüşümü de yapıldı.