İSİH Kol Toplantısı Yapıldı, İşyeri Hekimliği Asgari Ücret Tarifesi Kararlaştırıldı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği (İSİH) Kolu toplantısı, 23 Aralık 2023 günü TTB’de yapıldı. 7 ilden 13 hekimin yer aldığı toplantıya TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut da katılım sağladı.

İSİH Kolu Başkanı Dr. Figen Şahpaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak il komisyon faaliyet raporları sunuldu.

İşitme konulu eğitimin İstemi Oral, Öden Özden, Ayşe Öztürk ve Günay Kırım’ın eğiticiliğinde 20 Ocak 2024 tarihinde çevrimiçi yapılması kararlaştırılan toplantıda, sonraki eğitim çalışmalarının vardiyalı çalışma ve kimyasal maddeler ile ilgili olması önerileri kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın TTB’ye gönderdiği işyeri hekimleri listesinin kullanılamayacak formatta olduğunu ve liste için yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını aktaran Dr. Vedat Bulut, bakanlığa yeni bir yazı gönderdiklerini ve bir ay içinde yanıt gelmemesi halinde zımnen ret sayılacağından hareketle hukuki sürecin başlatılabileceğini dile getirdi. Yanıt gelmemesi halinde bakanlık önünde bir basın açıklaması yapılması önerisi de kabul edildi.

Toplantıda son olarak İşyeri Hekimliği 2024 Asgari Ücret Tarifesi ele alındı. Dr. Figen Şahpaz mevcut tarifenin açmazlarından, bu açmazların düzeltilebilmesi için yapılan görüşmelerden ve tabip odalarından gelen görüşleri özetledi. Dr. Mustafa Dönmez, asgari ücret artışlarının son on yıllık analizini sundu.

Ankara ve Kocaeli tabip odalarının sunduğu mevcut listeye saat ücreti eklenmesi önerisinin dışında Dr. Celal Mestcioğlu ise İstanbul Tabip Odası İSİH Komisyonu’nun tek tehlike sınıflı önerisini aktardı. Asgari ücret tarifesinin şekli ve 2024 zam oranı hakkında Merkez Konsey'e öneride bulunmak üzere karar alındı.

Yeni tarife, önümüzdeki günlerde yayımlanacaktır.