Aile Hekimliği Kolu Yeni Yürütmesini Seçti

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK); sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak, önümüzdeki dönem programı ile sözleşme taleplerini belirlemek ve yeni yürütme kurulunu seçmek amacıyla 17-18 Eylül 2022 günleri TTB’de bir araya geldi. TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Kazım Doğan Eroğulları ve Dr. Aydın Şirin’in de katıldığı toplantıda 18 tabip odasından 42 aile hekim yer aldı.

Toplantının ilk günü Türkiye’de birinci basamak sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi ile başladı. Alanda yaşadıkları sorunları ele alarak çözüm önerileri üzerine tartışmalar yürüten aile hekimleri, 2023-2025 dönemi sözleşme taleplerini belirledi. Toplantıda kolun 2022-2024 dönemi yürütme kurulu da seçildi. Kurul, şu isimlerden oluştu:

• Dr. Emrah Kırımlı (İstanbul) (Başkan)
  • Dr. Sibel Uyan (İzmir) (Sekreter)
  • Dr. Abdullah Karadağ (Bursa)
  • Dr. Alpertan Açar (Ankara)
  • Dr. Erhan Özeren (Adana)
  • Dr. Hakan Hekimoğlu (İstanbul)
  • Dr. Kaan Taşer (Antalya)
  • Dr. Kemal Yüksekkaya (Şanlıurfa)
  • Dr. Özden Güngör (İstanbul)
  • Dr. Sevtap Demirci (Denizli)
  • Dr. İrem Özdemir (Van)

Toplantının ikinci gününde ise kolun önümüzdeki dönem programı üzerine tartışmalar yürütüldü.