“Afete Dayanıklı Yaşam Alanları ve Halk Sağlığı” Başlıklı 34. Gezici Eğitim Semineri, 18-19 Eylül’de Hatay’daydı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Halk Sağlığı Kolu tarafından halk sağlığı araştırma görevlilerinin eğitimlerine katkıda bulunmak, sağlık örgütlenmesinin ve halk sağlığının sorunlarını yerinde görmek amacıyla düzenlenen Gezici Eğitim Semineri’nin 34’üncüsü “Afete Dayanıklı Yaşam Alanları ve Halk Sağlığı” başlığıyla deprem bölgesinde sürüyor.

Yürütücülüğünü Dr. Muzaffer Eskiocak, Dr. Tacettin İnandı ve Dr. Beyhan Özyurt’un üstlendiği seminer, 18-19 Eylül 2023 günlerinde Hatay’da çalışmalarını sürdürdü.

Seminer ekibi 18 Eylül 2023 günü Dörtyol ve İskenderun ilçe sağlık müdürleri ve Arsuz Belediyesi yetkilileriyle birer görüşme yaptı. Akşam saatlerinde ise Hatay Kent Konseyi ve emek-demokrasi güçlerinin temsilcileri ile bir buluşma gerçekleştirildi.

Seminer ekibi 19 Eylül 2023 günü ise Samandağ Sahra Hastanesi, Antakya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmet Birimi ve aile sağlığı merkezlerine ziyaretler düzenledi. Narlıca Mezarlığı’nda, geçici yerleşim alanlarında, moloz döküm alanlarında ve arıtma tesislerinde incelemelerde bulunan ekip, HATSU Genel Müdürlüğü ve Hatay Tabip Odası’nda görüşmeler yaptı.

Deprem bölgesinde saha çalışmaları ile iç içe yapılan 34. Gezici Eğitim Semineri; Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş ile devam edip 23 Eylül 2023 günü Adana’da son bulacak.