TTB Behçet Aysan Şiir Ödül Töreni 20 Kasım'da

Türk Tabipleri Birliği Behçet Aysan Şiir Ödül Töreni 20 Kasım 2014 tarihinde Ankara'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (Kennedy Cad. No: 4 Kavaklıdere/ANKARA) gerçekleştirilecek. TTB Merkez Konseyi ödül törenine ilişki yazılı basın açıklaması yaptı.

12.11.2014

BASIN AÇIKLAMASI

TTB Behçet Aysan Şiir Ödül Töreni 20 Kasım’da

Türk Tabipleri Birliği’nin, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta gericilerin kuşattığı Madımak Oteli’nde çıkan yangında katledilen şair Dr. Behçet Aysan ve 35 insanımızın anısına düzenlediği Şiir Ödül Töreni, 20 Kasım 2014 Perşembe akşamı gerçekleştirilecek.

Ahmet Telli, Ali Cengizkan, Doğan Hızlan, Emin Özdemir, Turgay Fişekçi ve Zeynep Oral’dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl ondokuzuncu kez verilen ödüle, Selahattin Yolgiden’in “Eve Geç Kaldım Yalnızlık Bekler” adlı eserini değer buldu.

Selahattin Yolgiden 1977 yılında İstanbul’da doğdu. İlk şiirini 2000 yılında yayımladı. 2004 yılında ilk kitabı “Su Kıyısında Kimseler Yoktu” ile Cemal Süreya Şiir Ödülü’nü; 2007 yılında çıkan ikinci kitabı “Gün Geceye Küstüğünde” ile M. Sunullah Arısoy Şiir Ödülü’nü kazandı. 2009 yılında çıkan üçüncü kitabı “Unuttuğum Limanlar”ın ardından 2011 yılında “Kuş Uykusu” adlı dosyasıyla Arif Damar Şiir Ödülü’nü kazanan şair, dosyadaki şiirleri “Lacivert Bir Oyundu İkimiz Arasında” adıyla kitaplaştırdı. Çeşitli dergilerde şiirleri yayımlanan şair İstanbul’da yaşıyor.

Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak olan tören, Orhan Alkaya ve Onur Behramoğlu’nun konuşmaları ve Selahattin Yolgiden’e ödülünün sunulmasının ardından, Enver Aysever ve Çiğdem Erken’in programı ile sona erecek.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ