Çalışma Bakanı Derhal İstifa Etmeli, Hükümet Hesap Vermelidir!

İstanbul Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen arsasında inşaatı devam eden Torun Center’da işçileri taşıyan asansör 32. kattan düştü, 10 işçi yaşamını yitirdi.

Torun Center’da işçileri taşıyan asansör, 6 Eylül akşamı içinde bulunan işçilerle birlikte 32. kattan zemine çakıldı. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olay sonrası “Çalışma Bakanı Derhal İstifa Etmeli, Hükümet Hesap Vermelidir!” başlıklı yazılı bir açıklama yaptı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Torun Center inşaatında 10 işçinin öldüğü iş cinayetini protesto etmek üzere 7 Eylül 2014 tarihinde ise Cevahir AVM önünde toplanıldı ve iş cinayetinin meydana geldiği inşaatının önüne yüründü. Burada yapılan ortak açıklama sonrası ise polis kitleye müdahale etti.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Ortak Açıklama Metni İçin Tıklayınız.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Basın Açıklaması İçin Tıklayınız.