TTB ve TİHV Filistin Büyükelçiliği'ni Ziyaret Etti

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Dr. Metin Bakkalcı bugün (21 Temmuz 2014) Filistin’in Türkiye Büyükelçisi Nabil Maarouf ile görüştü.

Filistin Büyükelçiliği’nde gerçekleşen görüşmede Türk Tabipleri Birliği’nin geçmiş yıllarda Filistin-İsrail barışı için yaptığı çalışmalar, ziyaretler ve hazırlanan raporlar hakkında bilgi sunulup gelinen noktada yaşanan insanlık trajedisinden dolayı Türkiye’deki hekimlerin ve sağlık çalışanlarının üzüntüleri aktarıldı. Türkiye’deki hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Gazze’ye olabilecek her türlü desteğe hazır oldukları ifade edildi.

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf Türkiye’deki sağlıkçılara teşekkürlerini ileterek, Gazze’ye ziyaret ve TTB ile TİHV’den tıbbi destek için öncelikle ateşkesin beklenmesi gerektiğini, bu arada gerekli ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyacı için Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden gerekli taleplerde bulunulduğunu aktardı. Ateşkes sonrası bağımsız heyetlerin bölgeyi ziyaret edebileceğini, ilaç ve tıbbi cihaz konusunda bizlerin de katkı sunabileceğini, en önemlisi de özellikli ameliyatları yapabilecek cerrahlara ihtiyaç olabileceğini, o dönemde bizlerle tekrar görüşebileceklerini belirtti.

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

Türk Tabipleri Birliği