Adıyaman'da Hekime Şiddet

Sağlık Çalışanlarından Doktora Saldırıya Tepki

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde uzman doktor Galip Muzaffer Özdemir'in darp edilmesi, sağlık çalışanları tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

Adıyaman’ın Besni ilçesinde Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Galip Muzaffer Özdemir  04 Temmuz 2014 tarihinde sağlık raporunu imzalatmak isteyen bir öğretmen tarafından saldırıya uğradı.

Sağ işaret parmağı kırılan doktorun görev yaptığı hastane önünde Adıyaman Tabip Odası bir basın açıklaması yaptı ve saldırıyı kınadı.

Basın açıklamasını okuyan Dr. Serkan Karahan şiddetin heryerde devam ettiğini  ve olağan hale geldiğini belirterek, saldırının ayrıca bir öğretmen tarafından gerçekleştirmesinin de ayrıca düşündürücü olduğunu söyledi.

Adıyaman Tabip Odası’nın konuya ilişkin yaptığı basın açıklaması aşağıdadır.

Adıyaman’da Hekime Şiddet

Gün olmuyor ki hekime şiddet haberi ile uyanmayalım..Son yıllarda tüm uyarılara rağmen şiddet devam ediyor.

4 Temmuz 2014 te Besni ilçemizde meslektaşımız Dahiliye Uzmanı Dr. Galip Muzaffer ÖZDEMİR  bir öğretmen tarafından darp edildi. El parmaklarında kırık ve gözünde şiş meydana gelen meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Her türlü hukuki ve manevi desteğimizle meslektaşımızın yanında olacağız.

Bu  şiddet son bulsun. Şiddet konusunda eğitim şart derken eğitimci bir insandan şiddet gelmesi şiddet olgusunun toplumun ana damarlarına ne kadar nüfuz ettiğini göstermektedir. Tüm topluma sirayet eden bu şiddeti her meslekten vatandaş yapabilmektedir.

Yetkililer demeç vermenin ötesinde bu konuda ciddi bir adım atmamaktadır. Yetkilileri bu konuda politika üretmeye davet ediyoruz. Sivil toplum örgütleri , toplum önderleri , ile işbirliği içinde kısa orta ve uzun vadede toplumu dönüştürecek bir çalışma ivedilikle hayata geçirilmelidir.

Şiddet uygulayanlara cezalar caydırıcı olmadığı sürece şiddet uygulayanı cesaretlendirmekten öteye geçmemektedir. Besni’de meslektaşımızı yaralayan   zat şikayet edilmiş ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Hekime görevi başında şiddet uygulayanlar mutlaka tutuklu yargılanmalıdır.

Bizler gece gündüz demeden insan hayatını kurtarmak ve sağlığı korumak için didinen bir meslek grubuyuz.. Tehdit altında olmadan , güvenlik kaygısı taşımadan hizmet vermek istiyoruz. Unutulmamalıdır ki kendini güvende hissetmeyen hekimlerin mesleki uygulamalarının da  bundan olumsuz etkilenmesi kaçınılmazdır.

Tüm halkımıza çağrımızdır. Sağlığınız için hekimlerinize sahip çıkınız. Biz güvende isek sizi de iyileştirebiliriz.

Tekrar meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor manevi ve hukuki her türlü girişimde yanında olacağız. 08.07.2014

Adıyaman Tabip Odası