Asistan Hekimler Haklarının Takipçisi Olmakta Kararlı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Asistanları eylemlerine devam ediyorlar.

Asistan hekimlerin eylemi bir haftasını doldurduktan sonra hastanedeki eğitim görevlileri, uzman hekimler ve başasistanların desteğini de alarak ve büyüyerek devam etti. Eyleme İzmir’deki diğer hastaneler ile tüm yurttan asistan hekimlerden yoğun destek geldi.

Eylemin onuncu gününde 28 Şubat 2014 Cuma günü asistan hekimlerin temsilcileri ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Hastane Yöneticisi ve Başhekim arasında 15 maddelik temel talepler hakkında görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmede yöneticiler talepler hakkında iyileştirici düzenlemeler yapacakları sözünü verdiler. Bunun üzerine asistan hekimler kendi aralarında yaptıkları toplantıda 3 Mart 2014 Pazartesi günü öğleyin yapacakları bir basın toplantısıyla 15 Maddelik deklarasyonlarını yayınlayacaklarını ve eylemlerine ara vereceklerini belirttiler.

Asistan hekimlerin temsilcileriyle hastane yöneticileri arasında talepler konusunda gelişmelerin değerlendirileceği aylık toplantılar gerçekleştirilecek. Asistanlar taleplerin gerçekleşmesi yönünde adımlar atılmaması halinde ara verdikleri eylemlerine yeniden başlama konusunda kararlılıklarını ifade ediyorlar.

Asistan hekimlere gösterdikleri kararlı mücadelede yanlarında olduğumuzu duyuruyor, taleplerindeki haklılıklarını biliyor, kendilerine sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi