TTB, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği'nin 57. Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine Katıldı

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ve II. Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişgen, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin 57.  Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere 6-7 Ocak 2014 tarihlerinde Lefkoşa’daydı.

Türk Tabipler Birliği’nin 57.  Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdemir Aktan ve II. Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişgen’in katılımı ile 6 Ocak günü Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği merkez binasında gerçekleşti. Resepsiyonda, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan birer konuşma yaptılar.

Prof. Dr. Aktan konuşmasında, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin 57. Kuruluş yıldönümü resepsiyonunda bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, hekimlerin dünyanın her yerinde evrensel kriterlerle çalıştığını ve hizmet ettiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin 57.  Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 6 Ocak günü Prof. Dr. Gülriz Erişgen  “Tıp eğitiminde akreditasyon” konulu bir konferans verdi. Prof. Dr. Özdemir Aktan konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye sağlık ortamı hakkında bilgi verdi ve değerlendirmelerde bulundu. Konferansta özellikle tıp fakülteleri sayısı ve kontenjanları ortak sorun olarak yoğun tartışıldı.

Prof. Dr. Özdemir Aktan ve Prof. Dr. Gülriz Erişgen 7 Ocak günü ise Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni gezdi ve Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey ile görüştü.

Prof. Dr Aktan ve Prof. Dr. Erişgen, aynı gün Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim ve KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile bir araya gelerek KKTC’de sağlık ortamına ilişkin görüş alışverişinde bulundular.