Silifke'de hekimlerle buluşma, Mersin'de Şehir Hastaneleri paneli

TTB Merkez Konseyi ve Mersin Tabip Odası 22-23 Kasım 2013 tarihlerinde Silifke’de hekimlerle buluştu, Mersin’de “Şehir Hastaneleri Gerçeği” paneli gerçekleştirildi.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Osman Öztürk ve Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen  22 Kasım Cuma günü ilk olarak Silifke Devlet Hastanesi’ni  ziyaret etti ve Mersin Sağlık Hakkı Meclisi’nin, hastanedeki işinden çıkarıldığı için 30 Eylül’den bu yana hastane bahçesinde kurduğu çadırda direnişini sürdüren taşeron firma işçisi Ayla Bilmez için düzenlediği basın açıklamasına katıldı. Dr. Osman Öztürk basın açıklamasında yaptığı konuşmada;  taşeronlaşmanın iş güvencesini kaldırdığını,  insan haklarına aykırı olduğunu, oysa AKP döneminde sağlıkta taşeron çalıştırmanın on kat arttığını belirterek işe iadesi için direnişte olan Ayla Bilmez'in yanında olduklarını söyledi. Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, açıklamadan sonra Hastane Başhekimi Uz. Dr. Levent Yıldırım'ı ziyaret ederek Ayla Bilmez'in işe geri alınması için girişimlerde bulunmasını talep ettiler.

TTB Heyeti, daha sonra Mukaddem Aile Sağlığı Merkezi, Gazi Aile Sağlığı Merkezi, Silifke Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Özel Olbamed Hastanesi’ni ziyaret ederek  hekimlerle görüştüler.

23 Kasım 2013 Cumartesi günü Mersin SMMMO toplantı salonunda düzenlenen “Şehir Hastaneleri Gerçeği” paneli Mersin Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Galip Kırıcı’nın açış konuşmasıyla başladı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Tayyar Şaşmaz’ın yaptığı panele konuşmacı olarak AKP Mersin Milletvekili Eczacı Ahmet Tevfik Uzun, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, MHP Mersin Milletvekili Uz. Dr. Ali Öz ve TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Osman Öztürk katıldı. Dr. Öztürk, panelde “Özelleştirmenin Truva Atı: Kamu Özel Ortaklığı” başlıklı bir sunum yaparak TTB’nin konuyla ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaştı.