Iğdır'da Hekime Saldırı

alt04.8.2013 Pazar günü Iğdır Devlet Hastanesi’nde Dahiliye Uzmanı olarak çalışan Dr. İrfan Tursun yoğun bakımda yatan bir hastasıyla ilgilenmek üzere hastaneye geldiğinde başka bir hastanın yakını 15-20 kişilik grup tarafından darp edildi. Konuyla ilgili Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi bir basın açıklaması yaptı.

05.08.2013

Iğdır’da Hekime Saldırı

04.8.2013 Pazar günü Iğdır Devlet Hastanesi’nde Dahiliye Uzmanı olarak çalışan Dr. İrfan Tursun yoğun bakımda yatan bir hastasıyla ilgilenmek üzere hastaneye geldiğinde başka bir hastanın yakını 15-20 kişilik grup tarafından darp edildi. Dr. Tursun 10 gün iş göremezlik raporu aldı.

Dr. İrfan Tursun’un mecburi hizmet nedeniyle Iğdır’da çalışmaya başladığı, mecburi hizmetini bu ilimizde özverili çalışmalarıyla tamamladığı, akademik hayata geçme hazırlığında olduğu öğrenildi.

Iğdır Devlet Hastanesi’nde görevli hekimler şiddeti protesto etmek ve can güvenlikleri olmadığını vurgulayabilmek amacıyla bugün bir günlüğüne acil vakalar dışında rutin poliklinik hizmeti vermediler. Başhekimlik ve hastane yöneticiliği ise doktorlar hakkında tutanaklar tuttu ve yaşadıkları insanlık dışı durumu kamuoyuyla paylaşabilmek amacıyla basın açıklaması yapmalarına engel oldu.

Neresinden başlayalım? Doktor dövdüren sağlık sisteminden mi? “Dayak yediğinizi kimseye duyurmayın” diyen Sağlık Bakanlığı Genelgesi‘nden mi? Ersin Arslan’dan mı? En kötü günlerinde bile doktorlara baskıdan çekinmeyen, “sesinizi çıkarmayın” diyen hastane yöneticilerinden mi? Meslek hayatının başında genç bir hekimi canından bezdiren sağlık sisteminden mi? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu’nun raporunda belirttiği pek çok hususu görmezden gelen, önerilen düzenlemeleri yapmayan, doktorları can güvenliğinden yoksun ortamlarda, vatandaşın önüne hedef olarak atan Sağlık Bakanlığı’ndan mı?

Evet, ortada bir utanç tablosu var ve ne yazık ki yeni Ersin’leri kaybetme tehlikemiz çok büyüktür. Bu ülkenin sağlığını idare edenler eserleriyle ne kadar övünseler, Dünya Sağlık Örgütü’nden Harvard’dan ne kadar çok ödül alsalar, Dünya’nın önde gelen dergilerinde kurdukları sisteme ne kadar övgü yazıları yazdırsalar yeridir.

Evet, şimdi eserleriyle övünmelerinin zamanıdır!

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi