Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Şahinbey Belediyesi'ni 'Siyah Çelenk' İle Protesto Etti

Gaziantep-Kilis Tabip Odası, kendilerine ait binanın hukuki süreç devam ederken Şahinbey Belediyesi tarafından polis eşliğinde boşaltılmak istenmesini protesto etti.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası üyesi hekimler 24 Nisan 2013 tarihinde Şahinbey Belediyesi’ne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı.

24.04.2013

Sayın Başkan,

Cuma günü polis eşliğinde odamızın tahliye kararının size ait olmadığını basın yolu ile açıklamışsınız. Lütfen şu sorulara yanıt verin.

1.     Sizin böyle bir talebiniz yoksa Kaymakamlık kimin talebini işleme koymuştur.

2.     Gelen tahliye tutanağında 2886-75 sayılı devlet ihale kanununa dayanarak tahliye talebinde bulunulmuş. Biliyorsunuz bu yetki kamu kuruluşlarına verilmiştir.

3.     Yoksa bizim odamızı, mahkememiz devam ederken başkalarına ihale mi ettiniz! Bu durum belki hukuksal açıdan uygun olabilir ama lütfen söyler misiniz etik olur mu bu tutum?

4.     Tahliye talebine dayanak gösterilen 2886-75 sayılı kanunun kurumlar arasında özel bir sözleşme varsa uygulanmayacağı iç işleri bakanlığınca tüm ülkemizde ilgili mercilere duyurulmuştur. (Danıştay’ın benzer bir davadaki tutumu ve yorumu basına dağıtılmıştır)

5.     İnanıyoruz ki Sayın Başkan, size göre haklı gerekçeleriniz olsa dahi “Tahliye kararının” arkasında duramadığınız için basına tahliye talebinin size ait olmadığını söylemişsiniz. Bu tutumunuzda bence haklısınız. Ülkemizde kendi kentinin tabip odasını polis gücü ile tahliye eden ilk belediye başkanı unvanına sahip olmak zor bir durum olsa gerek

6.     Sayın Başkan, 353 park yaptığınızla öğünüyorsunuz. Gaziantep’in sadece parka mı ihtiyacı var? Örneğin bir tane güzel bir tabip odası yaptırabilir ve bize hediye edebilirdiniz. İnanın bu davranışınız ayakta alkışlanırdı.

7.     Lokanta bize lazım diyordunuz, ve lokanta işleticileri ile bir anlaşma yaptığınız anlaşılıyor. Çünkü tahliyeye gelen görevliler sadece tabip odasının yönetim odalarını boşaltmaya gelmiş. Lokantaya dokumamışlar. Tabip odasına karşı bu negatif davranışın nedenlerini açıklayabilir misiniz? Alkolsüz hizmet vermekse bunu size bizde teklif etmiştik. Lokantayı çay-kahve salonu yapalım ve biz işletelim demiştik ama siz kabul etmediniz.

8.     Sayın Başkan, bu bina doktorların parası ile yapılmıştır. İleri sürdüğünüz savların hiç biri bu gerçeği değiştiremez. Masrafımızı verin bina sizin olsun. Ama binanın bedelini ödemeden almaya çalışmanız, toplumsal vicdanı rahatsız edecektir. Bu konuda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil tüm hukuk yollarına başvuracağımızı, gücümüzün son noktasına dek odamıza sahip çıkacağımızı bilmenizi isteriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Gaziantep-Kilis Tabip Odası