SABİM Hekimleri Öldürüyor, Sağlık Bakanı İstifa!

İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Asistan Doktor Melike Erdem, “ Alo 184” hattına yapılan bir hasta şikâyeti sebebiyle ifadesinin alınmasının ardından intihar etti. Dr. Erdem,  30 Kasım 2012 tarihinde saat 14:00 sularında hastanenin  6. katından atlayarak yaşamına son verdi.

Hastaların ve meslektaşlarının gözleri önünde 6. kattan atlayan doktor, hemen acil servise alındı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri ile İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri olayın ardından hemen hastaneye ulaşarak, hekimlerle bir araya geldi. İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri ve Dev Sağlık İş yöneticilerinin de katılımıyla saat 16.30’da toplanan hekimler ve sağlık çalışanları  “SABİM’İNİZ HEKİMLERİ ÖLDÜRÜYOR!” “ALO 184 HATTI KAPATILSIN! SAĞLIK BAKANI İSTİFA!” talepleriyle hastane bahçesinde eylem yaptı. Eyleme çevre hastanelerde çalışan hekimler ve sağlık çalışanları da destek verdi.

Eylemde sık sık “Recep Akdağ İstifa” sloganları atılırken, hastanenin acil servisi önünde, hayatını kaybeden genç hekim için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda ise son 10 yıldır uygulanan sağlık politikalarının bir sonucu olarak genç hekimin yaşamını kaybettiği vurgulanarak katilin Sağlık Bakanlığı olduğu ifade edildi. Konuşmalarda  SABİM şikayet hattının  derhal kaldırılması talep edildi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen hekimler ve sağlık çalışanları Samatya Sahil Yolu’nu bir süre trafiğe kapattı. Dr. Melike Erdem’in öldüğü yere ise  kırmızı karanfiller bırakıldı.