19 Mayıs kutlu olsun!

altHer şeyin içinin boşaltıldığı, tarihsel bağlamından kopartılarak anlamsızlaştırıldığı, şekli tartışmalarla tüketildiği bir süreçteyiz.

19 Mayıs nedir?

19 Mayıs Birinci Dünya Paylaşım Savaşı’nı takiben bizim coğrafyamızda emperyalist güçlerce yapılan hesaba itirazın başladığı gündür. Bağımsızlıkçı, özgürlükçü, başkaldırıcı ve mazlumun kurtuluşu için hep birlikte mücadele etme adımıdır.

Komşumuz Suriye’ye yönelik savaşçı ve saldırgan bir Hükümet çizgisinin izlendiği bu günlerde emperyalizmin oyunlarının alet ve işbirlikçisi olmamak için tarihte dönüp bakılacak, ders alınacak bir gündür.

Bu kavrayış ve eşit, adil, özgür, bağımsız, savaşsız, sömürüsüz bir Türkiye özlemiyle bütün halkımızın 19 Mayıs bayramını kutluyoruz.