Hemşireler Günün Kutlu Olsun Arkadaşım!

altBugün her zamankinden daha fazla birlikte olmaya ihtiyacımız olduğunun farkında olarak 2009’daki açıklamamızı bir kez daha yayımlıyoruz:

12 Mayıs Hemşireler Günü.

Muhtemel ki bugün herkes konuşacak; önemlerine, vazgeçilmezliklerine ilişkin cümleler söyleyecek, onları kutlayacak.

Hemşirelerin önemini, sağlık hizmetlerindeki yerini en iyi bilen meslek grubu bizleriz, hekimler. Peki ya değerlerini bilebiliyor muyuz?

Bize bugün düşen susmak ve düşünmektir:

Yılın 364 günü boyunca “onlar için”, onlarla beraber, sonuçta daha iyi bir sağlık hizmeti, daha iyi bir ekip hizmeti, hep birlikte daha iyi özlük hakları… için ne yaptığımızı düşünmek. Yaptıklarımız varsa ne güzel. “Aynı amaç uğruna, zor şartlarda, omuz omuza” çalıştığımız hemşirelerle birlikte bizi bizden uzaklaştıran, sopası para olan, piyasalaştırılmış, ticarileştirilmiş sağlık hizmetlerinde yap(a)madıklarımız öyle çok ki.

Bugün daha çok hemşireleri dinlemek, ekip olup hak ettiğimiz özlük hakları ve eşit, ücretsiz, herkesin ulaşabileceği bir sağlık hizmeti sunmak üzere birlikte yapacaklarımız için sözleşeceğimiz bir gün olsun. İşte o zaman ağzımızdan dökülen sözcüklerimizin içtenliği anlaşılır: hemşireler günün kutlu olsun arkadaşım!