19 Nisan 2012 Perşembe Günü Sağlık Hizmeti Vermiyoruz!

19 Nisan 2012 Perşembe günü bütün Türkiye’de hep birlikte sağlıkta şiddete karşı tepkimizi göstereceğiz. 19 Nisan 2012 Perşembe günü (acil servisler dışında) sağlık hizmeti vermiyoruz!

Basın Duyurusu

18.04.2012

Meslektaşımız Dr. Ersin Arslan Gaziantep’te Taammüden Öldürüldü

ÜZGÜNÜZ… KIZGINIZ… ÖFKELİYİZ… TEPKİLİYİZ…

İSYAN EDİYORUZ!

19 NİSAN 2012 PERŞEMBE GÜNÜ SAĞLIK HİZMETİ VERMİYORUZ!

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde çalışan göğüs cerrahi uzmanı meslektaşımız Dr. Ersin Arslan, 17 Nisan günü bıçaklanarak öldürüldü.

Hiç kimse bu cinayeti “cehalet”le, “tepki”yle, “münferit”likle açıklamaya kalkmasın.

Taammüden öldürüldü Dr. Ersin Arslan.

Göz göre göre öldürüldü.

Yıllardır, sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğünü, sürekli olarak saldırıya uğradığımızı, hekimlere-sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini, can güvenliğimizin olmadığını söyledik, söylüyoruz.

Durumun vahametini kavrayıp tedbir alması gereken yetkililer ise kulaklarını tıkadılar, gözlerini yumdular, olan biteni seyretmekle yetindiler; daha da kötüsü hastaları hekimlere-sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmaya devam ettiler.

Türkiye’nin bütün sağlık kurumlarında çalışan bütün hekimler-bütün sağlık çalışanları isyan halinde.

19 Nisan 2012 Perşembe günü (acil servisler dışında) sağlık hizmeti vermiyoruz!

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI