Gaziantep'de büyük tepki: 'Bakan istifa' sloganları atıldı

altGaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde göğüs cerrahisi uzmanı olan Dr. Ersin Arslan’ın bugün (17 Nisan 2012) bir hasta yakını tarafından bıçaklanması Gaziantep’de büyük tepkiye neden oldu. Olayın ardından hızla hastane önünde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları, kollarına taktıkları siyah bantlarda Demokrasi Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası’nın öncülüğünde bini aşkın hekim ve sağlık çalışanının katıldığı yürüyüş sırasında Sağlık Bakanı’na ve Bakanlığa tepki büyük oldu. Yürüyüş sırasında “Bakan istifa”, “Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı. Hekimler ve sağlık çalışanları Demokrasi Meydanı’nda yarım saat süren oturma eylemi yaptılar. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfü Bay, 10 yıldan bu yana süren sağlıkta dönüşümün sağlık çalışanlarına şiddet olarak döndüğünü, hastalar ve hekimler arasındaki güven ilişkisinin zedelendiğini söyledi. Bay, sağlık çalışanlarının artık sabrının kalmadığını kaydetti.

Basın açıklamasının ardından Sağlıkçılar Meclisi toplantıya çağrıldı. Sağlıkçılar Meclisi toplantıda sağlık alanında şiddete karşı eylem takvimi belirleyecek.

17 yaşındaki saldırgan hastaneye elinde oldukça büyük bir bıçakla geldiğini, servise kadar elinde bıçakla girebildiği, Dr. Arslan’ın durumunun halen ciddiyetini koruduğu gelen bilgiler arasında.

Yürüyüş ve basın açıklaması fotoğrafları için...