1 Mayıs'ta yine polis müdahalesi

İstanbul’da Beşiktaş'dan Taksim'e yürümek isteyen DİSK, KESK, TTB, TMMOB üyelerine polis müdahale etti.

Beşiktaş'ta Barbaros Bulvarı'nın bitiminde sabahın erken saatlerinde toplanan grup Taksim Meydanı'na çıkarak karanfil bırakmak istediklerini ilettiler.

Aralarında sendika ve meslek örgütlerinden temsilcilerin de bulunduğu grup saat 14.00'e kadar bekleyişini sürdürdü. Öğle saatlerinden itibaren kalabalık artmaya başladı.

Gruptakiler İstanbul Valisi ile görüşmek istediklerini polis şeflerine ilettiler. Bekleyiş sürerken saat 14.00 sıralarında polis harekete geçti. TOMA'lar su sıkmaya başladı ardından gaz bombaları ve boyalı fişeklerle polisler kalabalığı dağıttı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.