Şiddetsiz, Provakasyonsuz, Hilesiz Bir Seçim ve Özlenen Barış ve Huzura Kavuşmuş Bir Toplum İstiyoruz!

TTB Merkez Konseyi, HDP'ye yönelik saldırıları kınadı. HDP'nin Adana ve Mersin İl Başkanlıkları'nda bugün (18.05.2015) meydana gelen saldırılara tepki gösteren TTB Merkez Konseyi, "Şiddetsiz, provokasyonsuz, hilesiz bir seçim ve özlenen barış ve huzura kavuşmuş bir toplum istiyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

18.05.2015

Basın Duyurusu

HDP’ye Yapılan Bombalı Saldırıları Kınıyoruz

Şiddetsiz, Provokasyonsuz, Hilesiz Bir Seçim ve Özlenen Barış ve Huzura Kavuşmuş Bir Toplum  İstiyoruz!

Dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana ve Mersin binalarına bombalı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırı yapılan binalarda maddi hasar oluşurken, altı yurttaşımız yaralanandı. Öncelikle HDP binalarına yapılan bu saldırıları kınıyor, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Türk Tabipleri Birliği olarak, Türkiye’nin 1946 seçimlerinden bugüne kadar hiç görmediği biçimde yaşanan 7 Haziran seçim sürecini endişeyle, kaygıyla izliyoruz.

Tarafsız olması gereken ve beklenen Cumhurbaşkanı’nın miting meydanlarında muhalefet partilerini dinsizlikle itham etmesinin, iktidar temsilcilerinin demokrasi karşıtı söylemlerinin ve ana akım medyanın muhalefete karşı takındığı saldırgan tutumun bu saldırılar ve şiddet olaylarının zeminini oluşturduğunu biliyoruz.

Bugün Adana ve Mersin’de gerçekleştirilen bombalı saldırılar endişe ve kaygılarımızı daha da arttırmış durumdadır.

Türk Tabipleri Birliği olarak bekliyoruz; daha fazla yurttaşımızın canı yanmadan, şiddet olayları daha fazla artmadan bu saldırıların failleri bir an evvel yakalanmalıdır.

Ve Türk Tabipleri Birliği olarak bir kez daha hatırlatıyoruz; demokrasinin temeli olan seçimlere giderken halkımızın ihtiyacı olan huzur ve barış ortamının sağlanması iktidarın sorumluluğu altındadır. Biz bu toprakların iyi hekimliğe ant içmiş hekimleri olarak, ihtiyacımız olan bu barış ve huzur ortamına yönelik her türlü saldırıyı ve bu saldırılara mahal veren tutum, söylem ve davranışların hep karşısında olduk, ısrarla karşısında olmaya da devam edeceğiz.

Bu bağlamda; başta iktidar temsilcileri olmak üzere, herkesi bu saldırılara bir son vermek, failleri açıklamak ve yeni saldırıları önlemeye yönelik sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

MERKEZ KONSEYİ